fredag 4 mars 2016

Bra tillägg och appar i Google Drive

Glöm inte att det är lätt att ladda ner tillägg och appar i Chrome Store som gör det smidigare att använda Google dokument för elever som behöver stöd av rättning, gloskoll, talsyntes etc i . Här är en bra film:
  • Stava Rex
Stava Rex för Google Docs är ett avancerat rättstavningsprogram som rättar stavfel och grammatikfel i svensk text. Stava Rex är framtaget särskilt med tanke på personer med läs- och skrivsvårigheter och dyslexi, men kan med fördel användas av alla som behöver hjälp med stavning och språkstöd.
https://chrome.google.com/webstore/detail/stava-rex/eknnebcblkikglopogdabagmheljmplh?utm_source=permalink
  • Spell Right
SpellRight för Google Docs är ett program som rättar stavfel och grammatikfel när du skriver på engelska som ditt andraspråk. SpellRight är framtaget särskilt med tanke på personer med läs- och skrivsvårigheter och dyslexi, men kan med fördel användas av alla som behöver hjälp med stavning och språkstöd på engelska. Under rättningsprocessen får du även en översättning av ordet som gör det enklare för dig att kontrollera ditt val. Översättningar av engelska ord görs på svenska, danska, norska och finska.
https://chrome.google.com/webstore/detail/spellright/apaieimccmddalkdghkjjfkllkclmncn?utm_source=permalink
  • SpeakIt!
Trött på att läsa? Välj språket du vill läsa och lyssna på. SpeakIt! byter ut text till tal så du inte längre behöver läsa. SpeakIt! läser markerade texten med hjälp av text-till-tal -teknik med språk automatisk detektering. Den kan läsa text på mer än 50 språk.

  • AdBlock
Det mest populära Chrome-tillägget, med över 40 miljoner användare! Blockerar reklamtillägg över hela webben.

  • Linguarana 
En ordbok för att underlätta inlärning av främmande  språk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar