torsdag 2 april 2015

Gamification - spelbaserat lärande

Har ni också elever som spelar mycket på sin fritid och sällan har läst en bok och ändå uppvisar de både ett gigantiskt ordförråd och en förståelse för engelskan som är riktigt avancerad? Tänk om vi skulle kunna ta in det som lockar med spelandet till någon lektion och se vad som händer när de lär sig engelska genom att "gejma".

Vad är gamification?


Nedan följer några förslag på spel som ofta används i undervisningssituationer:

Scribblenauts är ett suveränt och helt unikt spel för att lära sig engelska ord på ett lekfullt sätt. Du bestämmer själv rekvisitan för att lösa pussel på 220 nivåer. I spelet finns som app och innehåller cirka 28.000 ord. Kan du inte stava kommer spelet ofta med förslag på ord. Banorna är indelade i två typer av uppdrag - pussel och action. Båda bantyperna baseras på problemlösning.
Answerables är en virtuell 3D plattform  där elever kan skapa ansvarsfulla digitala medborgare i en spelvärld
Knowledge Quest är en jätterolig spelsida för att träna engelska virtuellt och interaktivt.


Monster Detective - den lilla staden med den stora hemligheten. Du har blivit kallad att undersöka ett försvinnande. Du får som detektiv söka ledtrådar i denna läskiga stad där det visar sig att medborgare ofta försvinner mystiskt. 

Purpose games är en engelskspråkig sajt där vem som helst kan skapa sitt eget spel. Dessa spel har ofta geografisk karaktär och är mycket enkla och går på tid.BaBaDum är en webbsida där man kan jobba med ord på olika språk på ett roligt sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar