onsdag 15 februari 2017

Virtuell och riktig skattjakt i app och utomhus

Appen Xnote är en användbar och enkel app att använda för exempelvis skattjakt i språk. Appen kostar 30 kr att ladda ner. Man kan använda en iPhone eller iPad när man skapar sin runda med gömda meddelanden. Du kan enkelt förbereda en tipspromenad eller en skattjakt utan de fysiska förberedelserna.
Appen är lättanvänd och eleverna förstår snabbt hur den fungerar. Man kan enkelt förbereda en skattjakt direkt i appen. Man behöver alltså inte placera ut riktiga skatter, stationer eller cachar i anslutning till skolbyggnaden utan när man hittar platsen på kartan i Xnote får eleven ett meddelande bestående av en bild eller ett YouTube-klipp och en text som innehåller en uppgift eller ett uppdrag att lösa.
Man kan också lägga till externa länkar till frågeformulär, egna blogg- och webbsidor, filer av typen text, html, doc, xls, jpg, png, mp3, mp4 etc. Det finns också möjlighet att länka ihop olika meddelanden. Allt sker via appen. När du sedan är färdig med din Xnote skickar appen meddelandet i form av en länk till din elev.

Eleven behöver däremot inte en Apple-produkt för att kunna genomföra skattjakten. Eleven blir följer länken i meddelandet. Eftersom hans/hennes webbläsare används för att visa instruktioner och skattkarta kan vilken iPhone, iPad 3G/4G, Android eller Windows smartphone som helst användas för att leta upp det gömda meddelandet. Ingen app och ingen login behövs. Användarvänligt och smidigt.
Här hittar du en tutorial:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar