onsdag 15 maj 2013

Varulvarna i Klågerup"Byn har just vaknat upp, och spelledaren pekar ut vem som blev varulvarnas offer under natten. Nu gäller det för byborna att lista ut vilka varulvarna är och rösta ut dem ur spelet. Innan det är för sent ... "

Ett spel som våra elever verkligen älskar och ofta ber om att få spela är Loups Garrous eller Varulvarna i Klågerup på svenska. Spelet finns på olika språk men vi brukar köra det på svenska på olika klassdagar. Vi tycker det är ett mycket prisvärt spel (ca 100 kr) och har köpt in det till alla skolans arbetslag. Om man plastar korten håller de längre. Om man har en stor grupp kan man be någon vara spelledare, någon kanske vill stå över och några kan vara dubbla på samma kort.

"Varulvarna i Klågerup är ett spel mellan två lag, där det gäller att ljuga och bluffa. Och att lista ut vilka av de andra spelarna som ljuger. Det fungerar fint i stora sällskap − upp till 18 spelare eller så. 

Varulvarna är ett spel baserat på en gammal rysk lek. Det har gjorts flera kommersiella spel på temat − detta är den mest framgångsrika versionen. Spelet är ett av de få spel som kan spelas i större grupper. 

Spelet har sålt oerhört bra i flera länder − bland annat Tyskland, Frankrike, Spanien och Kanada. Totalt har det sålts i ungefär en miljon exemplar! 

Målgruppen är främst ungdomar, men spelet har även blivit en favorit bland många vuxna och bland lite äldre barn. Reglerna är medelsvåra."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar